lördag 18 april 2009

En läcker och generöst fruktig Syrah.


Jag kunde inte låta bli att korka upp denna butelj L´Hiver Syrah 2005 från Mendocino County Kalifornien. Detta är min andra gång jag får njuta av detta härliga helt underbara röda vin.

Färgen är mörk och blåröd. Stor druvtypiskt vin med en härlig stor doft där näsan möts av viol, svarta vinbär, prickig korv, jordgubbar, kaffe och ek.
Smaken är fruktig och generös med inslag av viol, lakrits, körsbär, choklad och glöggkryddor.

Vinet är otroligt bra balanserat med lena tanniner och har en bra struktur med suverän komplexitet. Denna butelj vinner på och utvecklas fint med ytterligare lagring i vinkällare eller annan tänkbar mörk förvaring med rätt temperatur.

Vinet kommer från North Coast i Kalifornien från Mendocino County. Importör här i Sverige är en av mina favoriter som heter Divine http://www.divine.se/ . Gå mer än gärna in och kika mer på vad för trevliga viner du kan upptäcka som finns på beställningsvara som går att beställa via Systembolaget.

Denna butelj med årgång 2005 från Mendocino County har Artikelnummer 89364
och kostar 229kr.
Själv älskar jag detta vin som enligt mig har en total smakupplevelse och som bara blir bättre och bättre med åren.Vinet passar utmärkt till kötträtter av olika slag , oxfilé och grytor.

Bästa betyg får denna syrah L´hiver av mig.

Jag ger detta röda vin 5 stjärnor av 5 möjliga.


Inga kommentarer: