lördag 4 april 2009

En fruktig och uppfriskande Viognier.


Solen har visat sig ordentligt denna Lördag den 4:e April. Jag passade på att korka upp en butelj Brookhaven Lighthouse Viognier 2007 till middagen som bestod av lårfilé av kyckling med en kryddig chili salsa till. Detta vita torra fruktiga vin kommer från Gold Crown Wine Company i Lodi Kalifornien. Vinet har en ljusgul färg och doften är ungdomlig med inslag av citrus, honungsmelon & tropisk frukt. Vinet smakar underbart med mycket druv och frukt smak med inslag av mango, honungsmelon och persika. Ett härligt och mycket starkt rekomenderat sommarvin av mig. Vinet har en hygglig syra och eftersmaken är mjuk som silke och upplevs som mycket ljuvlig.
Druvan är Viognier och som oftast gör oljiga eller mjuka som silke viner. Druvan odlades främst i franska Rhonedalen däribland av några av Frankrikes dyrast viner producerades. Nu har druvan blivit riktigt populär i Australien, Usa, Sydafrika och Argentina.

Brookhaven Lighthouse är ett otroligt prisvärt vin som kostar 87kr och som finns tillgängligt på Systembolaget med Artikelnummer 6348. Vinet passar utmärkt till fågel, fisk och kryddstarka rätter.

Jag ger detta vin en stark 3:a av 5 möjliga Stjärnor.

2 kommentarer:

Jukka sa...

Hej Mathias!

Mycket trevligt att läsa din blogg och recensionen av vinet Brookhaven Lighthouse Viognier 2007.
Nu vågar jag mig på att prova detta vin. Verkar vara alldeles förträfflig sommarvin som du skrev.

Keep up the good work!
/Jukkis

Kandisen sa...

Jeeeesus f-ing Christ! Nu vattnas det i levern! Grymt poetiskt skrivet, rena vinporren!
Klart köp på måndag, jag kommer att hänga på låset när bolaget öppnar! Med de andra alkisarna... :)