lördag 14 februari 2009

En god & fin Chardonnay


Kvällens vin denna Alla Hjärtans dag är en fin och fyllig Chardonnay årgång 2006 som heter Calera Central Coast från Kalifornien. En Chardonnay som är gjort av druvor är plockade från 6 olika vingårdar.

Vinet har en inbjudande djup doft med drag av frukt och kola.

Smaken är balanserad och härlig med drag av rostat fat, citrus och tropisk frukt. Ett fylligt och riktigt stabilt vitt vin som innehåller 100% chardonnay.

Vinet passar utmärkt till fågel eller fisk. Med denna butelj kommer också glaskork som brukar användas på viner av lite högre kvalitet. Kan lagras ett par år om det finns tillgång till vinkällare.
Gå gärna in på http://www.johanlidbyvinhandel.se/ och läs mer om olika viner som denna riktigt intressanta importör i Sverige har att erbjuda oss privata konsumenter.

Calera Chardonnay Central coast 2006 finns som beställningsvara via systembolaget från Johan Lidby Vinhandel vinimportör. Artikelnummer är 87279. Alkoholhalt 13,5%.

Priset för denna butelj är 189 kr.

Jag ger detta vin 3 starka stjärnor av 5 möjliga.

1 kommentar:

Kandisen sa...

När jag får min första riktiga lön ska du få konsulta hos mig & Miri som vinkännare! Vi slänger ut tvättmaskinen och installerar en rejäl vinkyl där istället och blir lyxalkisar tillsammans.
Tills dess är det mest jäst Fun Light som vi dricker här i CSN-guantanamo. Fast med stundtals drömmande läsning med dina kolatonade viner och porriga softade flaskfoton... ;)